Scroll To Top
BOEK NU
Nova Hotel - hartje Amsterdam

Locatie & Route

BEREIKBAARHEID

Het Nova Hotel ligt in het oude centrum van Amsterdam, ter hoogte van de Dam en het Koninklijk Paleis en in dezelfde straat als het Amsterdams Historisch Museum. Vanaf hier zijn alle bezienswaardigheden in de binnenstad lopend te verkennen.

Ga lekker winkelen in de bekende Kalverstraat, laat je verassen door de vele boetiekjes, spot beroemdheden in Madame Tussauds, wandel over de Bloemenmarkt, bezoek het Anne Frank Huis en sluit de dag af in één van de eeuwenoude cafés.

Amsterdam verkennen vanaf de grachten? Doe een tocht met een rondvaartboot en zie de stad vanuit een heel nieuwe perspectief. Het is echt verrassend. Vanaf Nova Hotel is het 5 minuten lopen naar een van de opstapplaatsen.

Download citymap

Er gaan diverse treinen van Schiphol naar Amsterdam Centraal en de treinreis bedraagt niet meer dan 15 minuten. Kijk voor treininformatie op: www.ns.nl.

De taxi is de meest kostbare optie maar wel comfortabel en duurt afhankelijk van het verkeer ongeveer 30 minuten.

Vanaf Amsterdam Centraal Station zijn er diverse mogelijkheden zoals de tram, een taxi of lopen. Lopen duurt ca. 15 minuten.

Een tramrit vanaf Amsterdam Centraal Station naar het Nova Hotel duurt ca. 5 minuten. Tram 2, 11 en 12 stoppen bij de halte Dam en vanaf daar is het 2 minuten lopen naar het Nova Hotel. Het hotel bevindt zich op nummer 276, aan de rechterkant van het plein.

Vanaf Amsterdam Centraal Station duurt de taxirit slechts een minuutje of 5. Taxi’s rijden in Amsterdam -zoals in heel Nederland- op de meter. Er zijn veel taxistandplaatsen maar je kunt een taxi ook gewoon aanhouden door de hand op te steken.

Vanaf de Ring West Amsterdam neem je de afrit S-106. Volg de borden Centrum tot het eind van de Raadhuisstraat, achter het Paleis op de Dam. Ga hier rechtsaf de Spuistraat in, 1e links in de Paleisstraat en 1e rechts de Nieuwezijds Voorburgwal op. Het hotel ligt aan de rechterkant.

Parkeren in de binnenstad van Amsterdam is lastig en kostbaar. De voordeligste optie is om de  auto neer te zetten bij een zogeheten P+R, wat staat voor Parkeren en Reizen. Hier laat je de auto achter en stapt over op het openbaar vervoer. De exacte spelregels staan op www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer.

Parkeren kan ook in een van de parkeergarages in het centrum. Onze receptie kan u er naar verwijzen nadat de bagage is afgeleverd.

CHECK BESCHIKBAARHEID NOVA HOTEL IN HET OUDE CENTRUM VAN AMSTERDAM

DIRECTE VERBINDINGEN MET LUCHTHAVEN SCHIPHOL, AMSTERDAM CENTRUM, AMSTERDAM ARENA, ZIGGO DOME, AFAS LIVE, ZUIDAS EN WTC

Nova Hotel centrum Amsterdam

AMSTERDAM CENTRAAL STATION

Amsterdam uitstapjes

TULPEN UIT AMSTERDAM

PERFECT BEREIKBAAR PER TREIN EN TRAM 2, 11 OF 12

MENU